miercuri, 2 septembrie 2009

S-a infiltrat Presedintele in varful sistemului ticalosit, sa-l distruga?

De mai multa vreme, nu-mi da pace o mare dilema: da’ daca presedintele Traian Basescu face, totusi, bine ceea ce face? Daca si-a dat seama, inaintea multora, ca singura cale de a invinge sistemul ticalosit e sa se infiltreze personal in varful Puterii, de unde, sistematic, sa faca tot ce-i sta in puteri pentru a distruge orice ramasita de FSN? Adica sa-i compromita, unul cate unul, atat pe ministrii si liderii marcanti ai PSD, cat si pe ministrii si liderii PD-L, realizand ca doar fara ei - politicienii compromisi - aceasta tara ar mai putea avea o mica sansa?

Daca aparenta sustinere, pana-n panzele albe (ma rog, uneori culorile sunt foarte tipatoare) a Elenei Udrea nu e si ea tot la fel, „de sanchi”?, doar sa si-o ia Doamna Ministru in cap, de buna profesionista ce e, sa-i sfideze si sa-i ridiculizeze pe toti laolalta, indiferent ca unul (unii) o crucifica simultan cu altul (altii) care o aburca, sus, pe cal ori pe piedestalul pe care scrie Zarzarica-Zarzarea? (apropo de cea din urma ipostaza: l-am vazut azi la TV pe bietul deputat Ioan Oltean, om in varsta si altminteri serios, cum se facea „pres”, „ghiocel”, „sclavete” si tot ce mai vreti, in incercarea disperata de a convinge ca Doamna Ministru Udrea a fost la Comisie, Doamna Ministru a prezentat documentele solicitate, Doamna Ministru a raspuns la toate intrebarile - lui „Organ”, evident).

Gandul ca, in ceea ce priveste strategia prezidentiala ultra-secreta, lucrurile stau chiar asa cum am sintetizat mai sus nu imi da pace aproape nicio clipa: ma gandesc mereu ca toate-s mult prea grave, prea ilogice si imposibil de acceptat, daca n-ar sta asa cum banuiesc eu. Alta nu se poate!
Dar daca, totusi, nu e asa, si dilema mea nu e nici pe departe apropiata de realitate, adica presedintelele nu are nimic sfant (nici el personal, nici prin preajma)?

Ei bine, si in aceasta situatie de nedorit, tot are o scapare: ne mai poate trage o minciunoaie, ultima, spunandu-ne ca asa a vrut, de fapt, sa-i compromita pe toti, ca prea erau ticalosi si haini.
Culmea e ca dovezile profesionalismului si temeiniciei cu care a lucrat la demascarea tovarasilor de ambarcatiune se vad cu ochiul liber, de la o leghe marina...

Valentin Smedescu