duminică, 22 iulie 2012

Furară "Flacăra democrației"! :)

Situată doar "o țâră" mai la Occident decât Băileștiul oltean, urbea Orșovei fu azi locu' unde se petrecu un inevitabil care ne face să râdem ca la cea mai cunoscută comedie românească: oameni răi furară "flacăra democrației" (informații si aici),   într-un mod barbar, mișelesc, tot cam ca pe nea Mărin (la minutul 5.05).



Flacăra fu apoi (cică) aruncată pe un canal al Dunării (nici măcar direct în Dunăre, străbunul Danubius, un fel de "lac roman" al lui Traian - ce sfidare la adresa statului de drept și democrației din România! :)) ).


Pentru că reclamația făcută de PDL la Poliția Mehedinți mi se pare mult prea puțin, cred că se impune de urgență o anchetă complexă, coordonată de tripleta Monica Macovei, Codruţa Kovesi şi Daniel Morar,  concomitent cu o scrisoare deschisă a intelighențiilor românești către UE, SUA și toate cancelariile națiunilor care contează pe lumea asta. Să se încerce prin toate mijloacele posibile salvarea a ceea ce se mai poate salva din "flacăra democrației" aprinsă de Traian Băsescu la Cluj, să se recupereze măcar țeava ce pare de aluminiu (ALRO?) si care poate fi reciclată:





PS: vorbind serios, vizavi de evenimentul de mai sus: la așa porcărie de "flacără a democrației", așa ...canal de destinație =))