marți, 31 iulie 2012

Nu contează cine votează, important e cine numără morţii

La mai puţin de o lună de când alegerile din Papua Noua Guinee au fost întrerupte de canibali, referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat al României a scos la iveală chintesenţa democraţiei de pe la noi: nu contează cine votează, important e cine numără morţii, răniţii şi emigraţii ultimilor douăzeci de ani.


“Au început să se unească, să iasă pe străzi și să ucidă vrăjitorii - a declarat comisarul poliției locale, Anthony Vagambi Jr.  - Cum îi detectau? După cum spuneau ei, duhurile le-au arătat cine sunt vrăjitori. Cu toate acestea, ei au mers mai departe și au început să mănânce bucăți din corpurile victimelor.” (citat din articolul de la linkul de mai sus)


Sentimentul meu, vizavi de ceea ce s-a întâmplat la referendumul de alaltăieri (şi mai ales după aceea), este că duhurile care au făcut "rele" prin Papua Noua Guinee s-au relocat în Europa, apoi în România. Le-au luat minţile întâi unora dintre liderii europeni, apoi Suspendatului şi nevertebratelor de pe lângă el, şi i-au determinat să ţipe ca din gură de duh rău câte-n lună şi în stele.


Dacă mai sunt îngăduiţi mult, Suspendatu' şi ai lui o să înceapă şi ei să mănânce bucăţi de carne din corpurile victimelor lor...
;)